Lite humor livar upp vardagen!
Att gå ner i vikt

Vi lever i ett samhälle som har en väldig extrem vikthets. Det är mycket viktigt med utseende och kroppsform. Att gå ner i vikt kan vara svårt. Speciellt om man är van vid en ohälsosam kost.

Att ändra sin kost
Kosten är faktiskt rätt enkel att ändra, det är ju i princip bara att köpa rätt mat helt enkelt. Det som är svårt är att äta rätt mängd och skippa sötsakerna. Det felet många gör är att de lagar nyttig mat men sen äter dom alldeles för stora och för många portioner. Ens magsäck är ofta lite uttöjd och man känner inga mättnadskänslor, man måste vänja magsäcken vid att den ska bli mätt på mindre mat. Endel som är ohälsosamt överviktiga kan behöva börja med bantningspiller för att vänja magsäcken.

Att börja träna
När man har ändrat sin kost till nyttigare mat, mindre socker och mindre portioner så är det dags att börja med träningen. Om man inte rör på sig så bränner man inget utav det energin man har fått av maten. Om man inte förbrukar energin så lägger sig energin på kroppen som fett. Det gäller att börja försiktigt så att man inte ”skrämmer” kroppen. Börja med lätta promenader och utöka med en träningsaktivitet varje vecka.

About

Categories: Övrigt